Vergulden in een goudbad van Jansen Chroom

Goud is het enige metaal dat bestand is tegen oxidatie tot de smelttemperatuur. Voor decoratieve toepassingen wordt goud op een tussenlaag van hoogglans nikkel aangebracht. Het zogenaamde vergulden. Hiermee wordt een verbetering van de weerstand tegen corrosie en een bestendigheid van de glans verkregen.

Decoratief vergulden

Vergulden gebeurt zowel in de decoratieve sfeer, als in de functionele industrie. In de decoratieve sfeer wordt een goudlaag onder meer toegepast in de sieraadindustrie, de meubelindustrie, de verlichtingsindustrie en de sanitair industrie. Ook op kachels kan door middel van vergulden een goudlaag worden aangebracht.

Functioneel vergulden

Functioneel vergulden gebeurt in de elektrotechnische industrie en de chemische industrie. Goudlagen worden in de elektrotechnische industrie toegepast wegens de uitstekende contacteigenschappen, gecombineerd met een uitstekende aanloopbestendigheid en de inertheid van het oppervlak. Dit wil zeggen dankzij het vergulden het oppervlak niet (meer) reageert met andere chemicaliƫn.

In de chemische industrie wordt vergulden vaak toegepast bij reactievaten, ook wegens de bestendigheid tegen de meeste chemische stoffen.

Maximale afmetingen

Binnen Jansen Chroom zijn er vele mogelijkheden wat betreft vergulden. Wel dient rekening gehouden te worden met de afmetingen van ons goudbad. Objecten om te vergulden mogen een maximale afmeting hebben van:

  • 400 x 150 x 300 mm (lengte x breedte x diepte)

 

decoratief vergulden van metaal

Maximale afmetingen

lengte x breedte x diepte
goudbad 400 x 150 x 300 mm
Bekijk onze veelgestelde vragen