Een perfecte hardchroom laag door Jansen Chroom

Jansen Chroom kan, met ruim 90 jaar ervaring, hardchroom in iedere gewenste laagdikte aanbrengen op staal, gietijzer, rvs, koper, koper-legeringen en aluminium. Door de juiste voorbewerking te kiezen, is elke eindruwheid met hard verchromen haalbaar. Van hoogglans gepolijst (Ra 0,05), zijdeglans (Ra 0,8) en mat (Ra 2,5) tot ruw gestraald (Ra 25).

Beter bestand tegen corrosie 

De corrosieweerstand na hard verchromen kunnen wij verder verhogen door het aanbrengen van een duplex of triplex hardchroomlaag. Ook kunnen we de corrosiebestendigheid vergroten door een barrièrelaag van galvanisch- of chemisch nikkel aan te brengen.

Bij reparatie van te herstellen hardchroomlagen wordt, na het voorslijpen, een overmaat hardchroom aangebracht en weer nageslepen op de oorspronkelijke maat.

Hardchroom en textiel 

Speciaal voor de textielindustrie kunnen we door middel van hard verchromen een uitzonderlijke oppervlaktestructuur (sinaasappel structuur) op metalen ondergronden aanbrengen. Dit verlaagt de wrijvingscoëfficiënt van het garen ten opzichte van de hardchroomlaag. Deze laag kunnen we aanbrengen op iedere metalen ondergrond, dus ook op aluminium. 

 

hard verchromen

 

Bekijk onze veelgestelde vragen