Chemisch vernikkelen uitgevoerd door Jansen Chroom

Chemisch vernikkelen, ook wel stroomloos vernikkelen genoemd, is een autokatalitisch reductieproces en de hiermee verkregen nikkellagen zijn zeer gelijkmatig van laagdikte en kunnen porievrij worden aangebracht. De nikkellaag die ontstaat bij het chemisch vernikkelen heeft een hardheid van 500Hv en het uiterlijk van gepolijst roestvaststaal.

Specialisten aan het werk

Jansen Chroom is in het bezit van vele jaren ervaring en specialistische kennis betreffende het proces van chemisch vernikkelen. Door de nikkellaag thermisch te behandelen op 400 °C kunnen we bijvoorbeeld een hardheid van wel 900Hv bereiken in plaats van de gebruikelijke 500Hv. Ook voor het chemisch vernikkelen met PTFE bent u bij Jansen Chroom aan het juiste adres.

Toepassingsmogelijkheden voor chemisch vernikkelen

Door de specifieke eigenschappen van chemisch nikkel wordt het veel toegepast in de fijnmechanische- en voedingsmiddelenindustrie. De nikkellaag kan op elke metalen ondergrond worden aangebracht, ook op aluminium. Meer weten over de verschillende toepassingsmogelijkheden? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk onze veelgestelde vragen