Jansen Chroom bv
Home Bewerkingen Hardchroom

Hardchroom afdeling

Hardverchromen

Hardchroomlagen worden meestal direct op een te bewerken produkt aangebracht.
De hardchroomlaag kan in dikte varieren van enkele micron’s (Microverchromen) tot ruim 1 milimeter in uitzonderingsgevallen.De hardchroomlaag heeft een hardheid van ± 1000Hv, een zeer grote slijtvastheid en bezit een zeer goed lossend vermogen
Om de corrosieweerstand te verhogen kunnen we onder de hardchroomlaag een nikkellaag aan brengen, dit kan zowel langs elektrolitisch- als chemische weg.
Door z`n specifieke eigenschappen wordt een deklaag van hardchroom veel toegepast voor hydraulische cilinders, matrijzen, geleidingen en te reviseren onderdelen
Afhankelijk van de laagdikte en toleranties zijn onderdelen aan de maat te verchromen, dikkere lagen worden vaak nageslepen.
Door de vele mogelijkheden van voor-en nabewerkingen kunnen we hardchroomlagen tot 4 meter lengte in elke gewenste ruwheid uitvoeren.

Microverchromen

Microverchromen is hardverchromen met een geringe laagdikte, vaak niet meer dan 5 micron. Deze bewerking vindt veel toepassing voor machineonderdelen die weinig of niet belast worden .
Door de geringe laagdikte hoeft de chroomlaag niet nabewerkt te worden.
Tijdens het verchromen zal het werkstuk niet vervormen daar het proces wordt uitgevoerdt bij maximaal 60o C.

Chemisch vernikkelen

Chemisch vernikkelen, ook wel stroomloos vernikkelen genoemd, is een autokatalitisch reductieproces en de hiermee verkregen nikkellagen zijn zeer gelijkmatig van laagdikte en kunnen porievrij worden aangebracht. De nikkellaag heeft een hardheid van 500Hv en heeft een uiterlijk van gepolijst roestvaststaal.
Door de nikkellaag thermisch te behandelen op 400o C kunnen we een hardheid van 900Hv bereiken.
Door de specifieke eigenschappen van chemisch nikkel wordt het veel toegepast in de fijnmechanische- en voedingsmiddelen industrie.
De nikkellaag kan op elke metalen ondergrond worden aangebracht, ook aluminium.

Chemisch vernikkelen met PTFE

Bij een chemisch nikkellaag met PTFE bevat de deklaag PTFE partikeltjes van submicron-grootte, die tijdens het proces mee ingebed zijn.
De deklaag heeft een zeer goed lossend vermogen en is gelijkmatig van dikte.
Doordat de PTFE deeltjes zich in de nikkellaag bevinden zal ook bij slijtage van de deklaag er altijd PTFE aan het oppervlak blijven en daardoor zullen de specifieke eigenschappen behouden blijven.

Afmetingen van de baden

Lengte tot 4000 mm